Loading...
Recensies 2015

Warme stem Jarrod Dickenson behaagt

STEENDAM – Wat een talent komt toch over de grote plas naar Nederland. Neem nu Jarrod Dickenson die met vocale ondersteuning van zijn Ierse verloofde Claire Ward op dit moment in Nederland en Duitsland tourt. Wat een prachtige, volwassen en uitgebalanceerde artiest die met zijn werk en een gitaar moeiteloos het publiek anderhalf uur aan zich bond. Vanaf de eerste klank was het raak, maar echt indrukwekkend werd het toen Dickenson ‘No Work for a Working Man’ inzette. Een prachtig rustig nummer over de depressie jaren en en even later gevolgd door het vlotte ‘Faint of Heart’, één van een aantal prachtige en zeer veel belovende nieuwe nummers. Bij veel van de nummers werd Dickenson vocaal ondersteund door Claire Ward, ook en zangeres met veel potentie. Dat kwam tot uiting in het hoogtepunt voor de pauze ‘My heart will belong to you’ een mooi liefdesduet waarin beide tot hun recht kwamen. De prachtige, diepe warme stem ban Dickenson is een lust voor het oor.
Wat opvalt is hoe eenvoudig Dickenson door de verschillende muziekgenre’s hen zwemt met slechts zijn gitaar. Pure country met ‘A cowboy in the Moon’ het bluesy ‘Little black dress’, gevoelige singersongwriter nummers af gewisseld met het gelijk veel harder aangezette moord en doodslag verhaal ‘The Gallow’ moeiteloos gaat het Dickenson af, waarbij hij net even overtuigender is in de wat langzamere nummers, maar ook in het snellere werk fier overeind blijft. Dat afgewisseld met een Cat Stevens en ‘The Band’ covertje en leuke charmante introducties van zijn nummers, waarbij hij de humor aan zijn zijde heeft.
Dickenson kondigt aan dat het eigenlijk onzin is dat hij het concert besluit, het publiek klapt en hij obligaat dan nog een nummertje speelt. ‘Seasons Change’ over het ouder worden van zijn grootvader is het laatste nummer en tevens toegift kondigt de Texaan aan. Dat laat het publiek niet gebeuren. De waardering is zo groot dat er na een ovatie alsnog een echt toegift komt. Met de titelsong van ‘Cheers’; “Where Everybody Knows Your Name” volgt dan het definitieve afscheid. Volgend jaar komt hij terug naar Noordelijke podia, zaak hem niet te missen.