Loading...
Interviews 2017

Het wordt sexy en ruig met FUZ

GRONINGEN – Een all-girl garageband mag natuurlijk niet ontbreken in het aanbod van de Popronde. In Groningen staat dan ook op 5 oktober FUZ in Kinki Kappers. Het kwartet uit Amsterdam maakt fijne aantrekkelijke rock en beloofd een avond vol sex, haar en rock ‘n’ roll. De band werkt al een aantal jaar met succes aan een naam in de muziek. De Popronde zou best wel ens dat setje kunnen zijn, wat FUZ definitief in het spotlicht schuift.

“Onze focus ligt nu op veel spelen, als we genoeg geld gespaard hebben gaan we weer wat opnemen”, vertelt FUZ als het eerste Popronde optreden in Nijmegen voor de deur staat. Hun laatste album de EP ‘Sugar Coated’ is alweer enige jaren oud en er is voldoende materiaal voor wat nieuws, maar tussen dromen en de uitvoering staan zoals vaak praktische bezwaren. Voor dat vele spelen is de Popronde een mooi medium. “Vooral veel aandacht, van de media, labels en natuurlijk nieuw publiek hopen we te bereiken met de Popronde.”

De band bestaat uit de charismatische Savannah Terwisscha, een aansprekende zangeres en frontvrouw, op gitaar Sara Elzinga. De bas is in goede handen bij Lieselot Elsinga en op drums Gini Cameron die ook bij Max Meser drumt. Een gezelschap dat zich bewezen heeft. De band was de jongste band ooit op Lowlands en toerde door heel Nederland met Claw Boys Claw en stond tijdens die toer vlakbij Kinki Kappers in Vera. “We zijn allemaal opgegroeid met muziek, onze ouders waren/zijn zelf muzikant en sowiezo muziekliefhebbers. Hoeft niet perse de reden waarom we een band vormden maar het helpt wel mee!” Klinkt het eensgezind. “We zijn begonnen toen we op de middelbare school zaten en dan zijn jongens verrekte spannend om mee om te gaan. Het was dus in eerste instantie geen bwuste keuze om er een all girls garageband van te maken. At is zo gegroeid en nu prima. We laten ons daarbij inspireren door rock wat ons daarin erg aanspreekt is dat het sexy en ruig is. Dat streven we na. We hebben erg veel geleerd van onze toer met Claw Boys Claw en van de mooie optredens die we hebben mogen dan, dat proberen we terug te laten komen in onze muziek van nu.”

“Wij schrijven alles samen, behalve de tekst, die schrijft onze zangeres Savannah”, gaat de band in op het liedjesschrijfproces. “Meestal beginnen we eerst met de muziek en voegen later de tekst in en worden beide op elkaar aangepast. Veel van de teksten zijn geïnspireerd op film of andere songteksten, over de liefde en de kwelling er van, over wild en jong zijn.”

Dan kijken we nog even vooruit naar 5 oktober en die andere Popronde optredens. Wat kunnen we verwachten van FUZ. “Weinig kleding en harde muziek”, klinkt het veelbelovend.. “De mensen van kinkikappers zijn, voor zo ver wij weten, vaak wel in voor een feestje en schrikken nergens van, dus dat beloofd een goede avond te worden!”