Loading...
Interviews 2015

Secret Rendezvous wil dikke liveshow bouwen tijdens Popronde Groningen

GRONINGEN – Het Amsterdamse Secret Rendezvous is één van de bands die in het kader van de Popronde Groningen aan doet. Op 8 oktober staat de formatie in Buckshot in Groningen om zich te presenteren aan het publiek. Secret Rendezvous staat voor soul en R & B. Sietske Morsch en Remi Lauw brachten al een succesvol album uit en nemen nu met de single ‘Homie. Lover. Friend.’ een voorschot op een tweede album dat volgend jaar moet uitkomen. We wachten geduldig tot Sietske Morsch klaar is met het monteren van een videomontage voor ze de achtergronden van de band naar voren haalt.

“We kennen de Popronde al jaren van naam en nu we bezig zijn met ons 2e album leek de Popronde ons een goed moment om wat nieuwe nummers uit te testen en tegelijkertijd onze single te promoten”steekt Morsch van wal. “We hebben al een aantal shows gehad, iedere stad is anders, maar tot nu toe is het erg leuk en leerzaam. Je hoort meteen wat werkt en wat we anders moeten doen en omdat de shows vlak na elkaar zijn kun je ook meteen de volgende avond het aanpassen.
We hopen tijdens de Popronde veel nieuwe mensen te ontmoeten en een dikke liveshow te kunnen bouwen!” Ambitieuze plannen dus bij de formatie.

Dat Sietske Morsch in de muziek terecht is gekomen, kan niemand verrassen. Ze komt uit met recht een muzikaal nest. “Mijn vader is bassist, mijn broer speelde bas en mijn moeder is programmeur voor een muziekcafe, je kunt wel stellen dat ik uit een muzikale familie kom. Toen ik opgroeide was er altijd muziek aan bij ons, in iedere kamer een andere zender dus ik werd er altijd door omringd.
Zodra ik kon kroop ik achter de piano en vanaf mijn achtste begon ik obsessief te luisteren naar mijn favoriete cds. Ik was altijd bezig met dansen en acteren, maar te verlegen om voluit te zingen dus dat deed ik altijd stiekem in mijn kamertje. In eerste instantie ben ik dan ook een theateropleiding gaan doen, maar omdat ik de zangtechniek te klassiek vond deed ik auditie bij het conservatorium in Rotterdam en van daaruit ging het rollen. Ik ging naar jamsessies toe en werd gevraagd als backing vocalist. In diezelfde periode, tijdens mijn studie, ging ik meer schrijven en begon het te kriebelen om een eigen band te hebben.”

Waar is het eenvoudiger dan bij zo’n opeenhoping van muzikaal talent als op een conservatorium mede bandleden te vinden. Die kwamen er dan ook. “Secret Rendezvous is ontstaan vanuit het conservatorium. Ik ontmoette producer/gitarist Remi Lauw in het eerste jaar. We hielden allebei van D’Angelo en Erykah Badu en wisselden muziek uit. Vanuit daar gingen we jammen en verzamelden muzikanten voor schoolprojecten. We kregen wat optredens, maar werkten ook altijd bij andere artiesten dus er bleef weinig tijd over. Na onze studie maakten we een demo EP en begonnen we te werken aan een album, maar omdat onze muzieksmaak en stijl veranderde van NuSoul/Funk naar Electronische Soul besloten we opnieuw te beginnen met een schone lei en een nieuwe band op te richten, dat werd Secret Rendezvous. In 2011 hebben we ons debuutalbum ‘Paint The Town Red’ uitgebracht. Met onze huidige single ‘Homie. Lover. Friend.’ gaan we dus eigenlijk weer terug naar onze R&B/Soul roots”, lacht Morsch.

Nu is er tijdens de Popronde de single ‘Homie. Lover. Friend.’ ‘Jaaa, onze nieuwe single”, jubelt Morsch opgetogen, ‘en we zijn druk bezig met de videoclip te monteren. Hij komt vrijdag uit’, onthult ze met een grote grijns. “Het was het eerste nummer wat we schreven toen we begonnen aan ons tweede album, maar we waren nog aan het zoeken naar onze sound dus het was steeds niet het juiste moment om hem te lanceren.Het beschrijft een romance tussen twee beste vrienden die ontstaat in de zomer. Het is een luchtig, vrolijk nummer geworden en hij wordt al goed ontvangen door diverse media en radiostations dus daar zijn we super blij mee!” Er is nog echter voldoene te schrijven voor het tweede album. “Meestal start Remi met een beat of akkoordenprogressie en schrijf ik daar overheen. Soms heb ik al een idee op piano of tekst en thema en werken we dat uit.
We produceren alles zelf en dat is fijn, want dan heb je alle creatieve vrijheid, maar wel erg tijdrovend. Met ons debuutalbum wilden we alle muziek maken die we tof vonden dus dat was heel divers, maar daardoor ook moeilijk om te plaatsen. De afgelopen jaren zijn we erg gegroeid als songwriters en producers en we hebben nu onze eigen sound gevonden. In het nummer ‘Homie. Lover. Friend.’ hoor je zowel de electronische/Indie invloeden als R&B/Soul die je op ons album kunt verwachten”, kondigt Sietske Morsch aan. Wie niet zolang wil wachten moet tijdens de Popronde Secret Rendezvous maar even gaan beluisteren in Groningen of één van de andere plaatsen waar de formatie nog zal aantreden.