Loading...
Recensies 2015

Sarah McQuaid overtreft live haar studioalbum

STEENDAM – Bij de wereldwijde CD presentatie op het podium van Peter en Leni in Steendam van ‘Walking into White’ van Sarah McQuaid bleek dat de artieste op het podium haar albumprestatie nog wist te overtreffen. Live kregen haar nummers nog meer intensiteit, zeggingskracht en kwam het kortom nog meer tot leven. De kracht van McQuaid is dat ze op het podium erg dicht bij zichzelf blijft. McQuaid is een oprechte artieste met een prima hand voor haar gitaar en in staat om het publiek aan zich te committeren. Sinds haar laatste Nederlandse tour is McQuaid ook nog eens gegroeid als artieste.
Tijdens haar publiekspresentatie van ‘Walking into White’speelde ze integraal haar album met als bonus een mooie introductie van haar liedjes, zodat ook het verhaal achter haar werk werd verteld. Al direct bleek bij ‘Where the Wind decides to Blow’ en ‘The Tide’ dat McQuaid in topvorm stak. Mooi bij stem, warm en prachtig werden de nummers gebracht. Bij een optreden van McQuaid gebeurt er veel op het podium, maar ook veel achter de mengtafel, waar Martin Stansbury zijn magie bedrijft met onder andere de loop. Dat was onontbeerlijk bij nummers als ‘Jackdaws Rising’ wat live erg moeilijk uit te voeren is, maar wat toch tot een goed einde werd gebracht. Op andere momenten zocht de geluidsman iets teveel de grens op, vooral in ‘Leave it for another Day’.
Na de pauze nam McQuaid haar publiek mee op een dwarsdoorsnede door haar eerdere werk. Dat leverde een magnifieke uitvoering op van ‘Lift you Up and let you Fly’. Een nummer dat geïnspireerd is door haar dochter en oprecht gezongen werd vanuit een moeders hart. McQuaid sprong op een prettige manier door de breedheid van haar repertoire. Van Americana naar Britse folk en via Ierse traditionals weer terug. Af en toe een cover, zoals ‘Ode aan Billie Joe’ van Bobbie Gentry en als toegift ‘Mr Bojangles’ bij Jerry Jeff Walker waarmee ze eer inlegde voor de schrijvers van beide nummers, maar er ook in slaagde het in te passen in het McQuaid repertoire. McQuaid overtuigde als mens en artieste.