Loading...
Recensies 2015

Orange Skyline steelt de show in het Stadspark

GRONINGEN – Speciaal voor de gelegenheid kwam Orange Skyline op het Voorvijfmei evenement in het Stadspark van Groningen met een akoestische set en dat zouden ze (veel) vaker moeten doen. Normaal gaat de kettingzaag er in bij de Groninger formatie, maar het viertal bleek ook een meester op de figuurzaag. Tijdens het concert kwamen nuances van liedjes te voorschijn die anders wel eens ondersneeuwen. Enige kritiekpunt was dat het optreden zittend plaatsvond, waardoor het soms wel erg relaxed was en de energie die Orange Skyline zo kenmerkt niet tot uiting kwam.
Op de manier waarop de band in Groningen optrad bleek wat voor prima muzikanten het zijn en met prachtige harmoniëen en verzorgde liedjes plaatste Orange Skyline zich in een traditie die ook bijvoorbeeld The Beatles heeft voortgebracht, hoewel de heren meer de uitstraling van de Stones hebben. Met twee uitstekende leadsingers heeft Orange Skyline ook op dit punt twee troeven met ook nog stemmen die elkaar versterken en aan elkaar iets toevoegen. De set begon met een aantal nieuwe nummers waaruit bleek dat de formatie prima op weg is met nieuw materiaal. Het hoogtepunt deze dag was het energieke ‘I don’t Mind’ gevolgd door ‘Little Red Light’ het nummer dat Orange Skyline indertijd in een uur voor 3fm schreven en dat ten onrechte meestal ontbreekt op hun setlist. Zelfs met een halve bezetting wist Orange Skyline met een prachtig klein liedje het Stadspark stil te krijgen, om daarna met ‘Soldier Me’ dat overging in ‘Rapture’ af te sluiten.
Het concert was niet alleen een eerbetoon aan vier mei. De heren hadden door de keuze voor deze manier van spelen prima begrepen waar het evenement voor stond, maar ook een showcase voor de kwaliteiten van deze heren.