Loading...
Recensies 2015

Bedachtzame set van Tangerine

GRONINGEN – Regelmatig waren Arnout en Sander Brinks, de tweeling die samen het succesvolle Tangerine vormt, geheel in zichzelf gekeerd. Opgaande in elkaar en hun muziek. In rap tempo brachten ze het ene liedje na het andere, soms zich schijnbaar niet bewust dat ze publiek hadden tijdens het Voorvijfmei evenement in het Stadspark in Groningen. Het leverde een mooie intensiteit op, maar wat meer interactie was fijn geweest.
Tangerine draait om de fijne folkliedjes van beide broers en hun mooie stemmen met net dat beetje scherpte en heerlijke samenzang. Het zijn prima muzikanten die en liedje weten te schrijven, maar vooral in het begin van het concert mocht het allemaal wat spannender. In de loop van het gebeuren werd het echter steeds sprankelender.
Dat gebeurde vooral met ‘Oh This Lonely Me’, gezongen door Arnout met Sander op het orgel en met ‘Reasons’. Daarna kwam het prima ‘Motion of Light’en één van de hoogtepunten het eerbetoon aan de Asser zwerver ‘Robert’ die indrukwekkend werd uitgevoerd. Vandaar uit was het onder het zonnetje ‘smooth sailing’voor beide broers, hoewel de introducties te vaak achterwege bleven. Het zijn mooie bedachtzame liedjes. ‘Where are they now’ was ook zo’n hoogtepunt dat beide broers voorschotelden. Waarna met ‘It’s Alright’ het publiek het goed bedoelde advies ‘Move on John’werd gegeven als afsluiter. De kwaliteit van beide broers blijft buiten kijf, maar wat meer showmanship zou prettig zijn. Het zijn liedjes met een verhaal en die worden alleen maar sterker als je het verhaal ook verteld, zodat het publiek het nog beter kan volgen.