Loading...
Recensies 2015

Wisselende set bij Awkward I

GRONINGEN – Van erg mooie pakkende liedjes tot nummers die wat minder uit de verf kwamen: Awkward I liet een wisselene indruk achter tijdens het Voorvijfmei evenement in het Stadspark in Groningen. Awkward I is het project van singersongwriter Djurre de Haan die voor deze Awkward gelegenheid op het podium versterking krijgt van Jelte van Andel op cello en Susanne Linssen op viool. Awkward I brengt liedjes met een achtergrond. Liedjes waarop de dreiging voelbaar is als ee onweersbui in de verte. Deze rol is meestal weggelegd voor de cello van Van Andel. Het zijn geen vrijblijvende nummers, maar wel nummers die je dwingen tot luisteren en nadenken. Juist dat kwam er niet altijd van. Wellicht was het de zomerse omstandigheden met geen onweer die af en toe de aandacht deed wegdromen van de verhalende liedjes. Ook de opsteling was niet optimaal op het podium met de bandleden ver van elkaar. Intimiteit doet het werk van Awkward I goed,
Djurre de Haan is een erkende songsmid. Iemand die weet hoe hij een mooi liedje moet schrijven en dat liet hij ook regelmatig horen. Met ‘Everything on Wheels’ bracht hij een eerbetoon aan Fc Groningen voor de cupwinst een dag eerder omdat te laten volgen met een mooi klein liedje en “The happiest man at youé Funeral” dat het nummer is dat het minst weet te overtuigen. Gelukkig sluit Awkward I sterk af met ‘Skinny Jeans’ en ‘No Waterfall’.
De combinatie van singsersongwriter Djurre de Haan op gitaar met zijn mooie stem en een strijkerssessie is een boeiende. De sterke liedjes krijgen vaak een extra setje door deze combinatie. In zijn introducties blijft De Haan een beetje achter en er mag iets meer gevarieerd worden in tempo, maar op zijn best is Awkward I een prachtige band.