Loading...
Recensies 2015

Wessel Klooster weet te boeien in up tempo nummers

BORGER – Wessel Klooster heeft sprongen vooruit gemaakt in het afgelopen jaar. De uit Meppel afkomstige singer songwriter wist met zijn meeste liedjes de VanSlag kerk in Borger te boeien. Het sterkst is de pas 19 jarige zanger in de up tempo nummers. Als hij lekker kan rocken. In zijn ballads moet hij nog duidelijk een volgende stap zetten. Daar doet hij met name zich zelf te kort door iets aan de schreeuwerige kant te blijven, terwijl de liedjes er juist om vragen om klein gehouden te worden, met een stem die tot rust is gebracht en niet omhoog, maar juist omlaag wordt gebracht. Vooral in beide Nederlandse liedjes die Klooster bracht was dat jeugdig enthousiasme en veel energie met bij behorende adrenaline stoot nog net wat te veel voor de mogelijkheden van de stem van de Meppelaar.
Wessel Klooster opende verrassend en krachtig met ‘Traveling’ een mooi nummer dat bij hem past. Na de opening kwam het antwoord op het grote raadsel van de avond. Ontbrak het Klooster aan schone sokken, want in smerige sokken stond hij te zingen. Nee zo vertelde hij de blupsie van een werkwerkzaamheid was hem bijna teveel geworden. Onverwacht had hij met zijn schoenen klem gestaanen plots op sokken in de modder gestaan. Hier bleek ook een kracht van Klooster die een vrolijke verteller is en daar al een goede stap heeft gezet en nu met gewoon veel optreden dat moet gaan fijn slijpen.
Een mooie gevarieerde set bracht Klooster met vooral eigen werk. Klooster weet ook prima andermans werk te vertolken. Hij bracht jammer genoeg niet meer de Frank Turner cover die hij voorheen in zijn setlist had, maar ook zijn vertolking van van het Alt J nummer ‘Estocade’ mocht er zijn. De student van de Popacademy sloot af met zijn singel. Eerst de sterke B kant ‘Don’t Start Thinking’die inspeelt op zijn sterke kanten en daarna de singel zelf ‘They Say’. Klooster wacht een mooie zomer met prachtige podia en als hij zich zo blijft ontwikkelen lijk dat meer dan terecht.