Loading...
Recensies 2015

Rosa Sky verrast zeer aangenaam

AMEN – De nieuwe aanpak van het voorprogramma in De Amer in Amen werpt zijn vruchten af. Geen ad hoc boekingen, maar een weloverwogen beleid zorgt er voor dat er nu artiesten staan die de lat hoog leggen voor het hoofdprogramma. Rosa Sky bevoorbeeld. De Zwolse formatie rondom zangeres Nicole Schouten bewees zich hoofdprogramma waardig met hun (indie) folkachtige werk. De voorzichtige aankondiging dat dit wel een alleraardigst optreden kon worden, bleek duidelijk een te bescheiden introductie. Het was voor de band ook een gedenkwaardig optreden, omdat het de eerste keer was dat met drumster Marleen Santen werd opgetreden die Schouten, gitaristen Ben Jasink en Rene Holthuis en bassist Henk Mellema kwam versterken.
Het concert begon rustig met ‘Sweet Surrender’ een mooi en pakkend nummer. Die trend zette zich aanvankelijk door. Liefst vier kalme nummers achter elkaar, maakten de setlist wat onevenwichtig. Pas bij ‘Connected’ dat als vijfde nummer op het lijstje van Schouten stond kwam het tempo er in en bleek Rosa Sky nog meer te kunnen dan mooie rustige nummers. Juist in die meer up-tempo weet Rosa Sky bijzonder te overtuigen.
De basis van de band is het overduidelijke plezier dat de Zwollenaren met elkaar hebben en het spelen naar de mogelijkheden. Geen strekpartijen om niet te halen toch te noten halen of om muzikale hoogstandjes te volvoeren die buiten bereik liggen. Gewoon heerlijk en degelijk muziek maken. De toevoeging van Marleen Santen is een verrijking, want het leverde naast mooi bescheiden drumspel ook mooie harmonieen op tijdens bijvoorbeeld het prachtige ‘Yellow Butterfly’ waar ook de mooie teksten van Schouten duidelijk naar voren kwamen. Ook als frontvrouw tussen de nummers door stond Nicole Schouten haar ‘mannetje’. Leuke en gevatte introducties van de nummers waren een verrijking. Absoluut hoogtepunt was het afsluitende ‘For No Apparent Reason’. Een prachtig nummer. Rosa Sky staat niet voor niets op het Bevrijdingsfestival in Zwolle dit jaar bewees de band in De Amer.