Loading...
Recensies 2014

Kaiser Chiefs nog niet klaar met ‘old sheit’

GRONINGEN – Wie heeft behoefte aan de ‘old sheit’ als we zoveel nieuws hebben schreeuwde frontman Ricky Wilson van de Kaiser Chiefs op 19 april de Oosterpoort in. Met een sterke verzameling nummers van de nieuwe plaats Education, Education, Education & War had Wilson daar een punt. Toen echter een nummer later ‘I predict a riot’ en direct gevolgd door ‘Ruby Ruby Ruby’ werd ingezet bleek dat band en publiek nog lang niet klaar zijn met de ‘old sheit’. Terecht, want het blijven uitstekende nummers die op de plaat en live fier overeind blijven.
De Kaiser Chiefs hebben een uitstekend opgebouwde set. Met een aantal stevige nummers wordt de toon gezet voor er even een stapje terug wordt gezet. De sfeer zit er dan al goed in, mede door de onvermoeibare Ricky Wilson. die het publiek maar bij de show blijft betrekken. Prima interactie, complimenten over Groningen, een dansje op het podium met een plaatselijke schone, een wandeling door het publiek. “We have no time voor talking, we just keep playing and cheering”, haasten de Kaiser Chiefs zich. De Oosterpoort smult er van. Net zo hard aan het werk is drummer Vijay Mistry die een prima vervanger blijkt van Nick Hodgson en een stevig fundament onder elk nummer legt.
De nieuwe liedjes hebben niet de hitpotentie van een Ruby, maar met elkaar vormen ze een uitstekende basis. De bakens zijn verlegt bij de Kaiser Chiefs en misschien niet de Top 40, maar de podia en de festivals zijn hun voorland. Ze beloofden, ze komen terug. Graag!