Loading...
Recensies 2015

The Blind Roofers zijn dik in orde

GRONINGEN – Op het Voorvijfmei evenement in het Stadspark in Groningen bleek maar weer eens hoeveel talent er in het Noorden rondloopt. The Blind Roofers is zo’n band die op het punt van doorbreken staat met hun ‘Damster Blues’, waarin verschillende muzieksoorten samenkomen op basis van de Mississipidelta Blues. Ze brengen op het podium een uitstekende set, met veel variatie en na nog even moeten wennen, zit het met het tweede nummer ‘Mama’s Cross’ goed. Het orgeltje dat de band gebruikt tingelt er eigenwijs doorheen en zal dat ook de hele set blijven doen. En met een sterk en krachtig begin met de drums, heeft het nummer mooie tempowisselingen. Na drie nummers wordt het gas er even vanaf gehaald en met een mooi droevig liedje ook recht gedaan aan het thema van de dag, met ook nu een hoofdrol voor een op de grens van vals jengelent orgel.
Hoe actueel de band is wordt bewezen met een titelloos en die morgen geschreven nummer. Chapeau dat de formatie zo vers materiaal durft te brengen. Het is nog een prima liedje ook. Het beste nummer van de set is Lay Back. Alles komt mooi samen. Daarna neemt The Blind Roofers het publiek mee via een bleusje naar een zomers deuntje en als afsluiting ‘Damaged Heart’ een liedje dat begint als een typisch singersongwriter nummer, mooi klein ingezet, maar dat slaat al snel om in nogmaals een visitekaartje van The Blind Roofers.
Op het podium is er een groot verschil. Zanger Antonie Harms is prominent aanwezig, met zijn zeer fraai stem en ook gitarist Frank Hospers in een Jimi Hendrix outfit swingt over het podium, maar de rest van de formatie blijft wat blue tijdens het prima musiceren. Een zittende bassist? Daar mag, ondanks het ingehouden thema van de dag nog wel wat schroom worden afgeworpen. De band weet hun liedjes prima aan te kondigen en als daar nog wat meer inhoud aan wordt togevoegd kom dat ook fijn voor elkaar. The Blind Roofers zijn een heus groeibriljantje met prima muziek en veel mogelijkheden.