Loading...
Interviews 2015

HOT wil uitdrukken wat ze voelen

MUNNEKEZIJL – Het Italiaanse Hands of Time, kortweg H.O.T, staat te trappelen om hun eerste Nederlandse met aansluitend hun eerste Amerikaanse optredens te beginnen. De band uit Orvieto even boven Rome staat op 8 maart met de Time to Think tour in De Sluys in Munnekezijl. Het drietal kan amper wachten en net als de vulkanische regio waar ze vandaan komen staan ook leadzanger en gitarist Leo Forini, bassist Wido Russo en drummer Gab Panariello op uitbarsten. “Het is de eerste keer, de eerste keer, de eerste keer. Oh Boy. We kunnen niet wachten”

Hands of Time heeft in december net een nieuw album uitgebracht. ‘Time to Think (part 1)’. “Ja een gloednieuw album”laat Leo Forini weten. “Er saan nummers op het album en we hebben het opgenomen op het jaren 70 tape soort 456 Quantegy tape, net zoals onze favoriete bands van vroeger deden. Het is een puur en eerlijk album geworden, We waren boos op de maatschappijl, op het systeem, op de wereld. We geloven dat de muzier er is om ons er aan te herinneren dat we vrij zijn geboren, Niets kan ons die vrijheid afnemen. Als muzikanten zijn we natuurlijk ook nog verliefd op de liefde. Dit zijn de twee belangrijkste onderwerpen van de teksten en onze grootste inspiratiebronnen. Het is een alternative/hard rock/pop album. We hebben ons niet bezig gehouden met welk genre we nu in moesten passen. We willen uitdrukken wat we voelen en wat we meegemaakt hebben en wat we de afgelopen twee jaar meegemaakt hebben terwijl we aan het touren waren. Naar onze smaak is muziek teveel pantonime geworden. Niks lijkt echt te zijn en alles een act. Muziek lijkt te zijn voor ‘High Clased Fools’ in mooie huizen. Voor de rijken. Wij willen juist de andere kant op. Geen compromissen, Wat je hoort, dat is wie we zijn. We zullen niet tegen je liegen. We houden er niet van. Muziek is voor de mens, voor iedereen. Muziek wordt gemaakt door mensen. Gewone mensen, arme, verdrietige, lelijke mensen. We staan aan de kant van de “Underdog” side. Altijd. We brengen nu voor het eerst een album uit in Nederland en we staan te popelen om jullie te laten zien wie we zijn en wat we willen. We zijn uitgegaan waar we van hielden, wat we haten en daar hebben we muziek van gemaakt”

“Je gelooft je ogen niet vandaag de dag”, aldus de bewogen bandleden “Het heeft ons echt er toe aangezet dit te maken. Al de ellende waar mensen tegenwoordig mee te maken krijgen. We werden er verdrietig van. Het is een ‘Time to Think’. Beschouw het als ons protest, onze schreeuw om eengezindheid en onze boodschap van hoop.”

Hands of Time is begonnen als een coverband in 2008, maar al snel werd het een hard rock band met de wortels stevig in de klassieke rock. Voor dit nieuwe album werd inspiratie opgedaan bij twee invloedrijke producers. In 2011 werd op instigatie van Roy Thomas Baker, die gewerkt heeft met onder andere Queen en Guns n’ Roses meer pop verwerkt in hun muziek. In 2012 begon de samenwerking met Andrea Mescolini van Bonsai studio Produzioni. Mescoloni voegde ook meer melodische elementen toe aan de rock sound. “Ons oude werk was erg klassiek. Je kon onze herkomst als “hard rock band”, goed horen. Maar in de loop van de jaren hebben we nieuwe mensen ontmoet, hebben we ons zelf ontwikkeld en daarom was het tijd voor wat nieuws Dit album valt buiten de genre’s en smelt pop met rock, indie, alternative, dance, met een vleugje industrial en een scheutje metal. Het is voor ons echt een doorbraak” aldus Forini.

“Wat we van de komende tour verwachten? Wie zal het zeggen. We groeien echt. We worden steeds meer opgemerkt. We hopen dat dit de grote doorbraak zal zijn. ‘The Big Step’. Het is moelijk in te schaten, maar we beloven dat de concertbezoekers erg veel lol zullen hebben en dat we veel volume hebben, erg veel volume. Als doel hebben we dat mensen os leuk vinden. We stellen geen al te hoge doelen. We hopen dat als je ons op het podium ziet, je erg geniet en ons weer wilt zien.”

Na Nederland en België wacht de oversteek over de grote plas naar Los Angeles waar twee optredens zijn geboekt. “We hebben al een aantal landen aangedaan. We hebben de Britten doen rocken, de Duitsers laten springen en Italië is in onze ban. Waar anders moeten we nog ons bewijzen, zodat we weten dat we doen wat we horen te doen? We spelen eerst in de Whisky A Gogo in Los Angeles, één van de belangrijkste rockclubs ter wereld, Daar is zoveel van de muziek waar we van houden geboren. En we doen de opening voor ‘Vain’. Wat meer hadden we kunnen verwachten? We gaan de US duidelijk maken dat we gekomen zijn om te rocken. Het is ons beloofde land, laat het maar gebeuren. “ Maar voor het zover is moet nog wel Munnekezijl worden veroverd.