Loading...
Albums

ASIA7 brengt ‘Unforgettable’ uit met de hoofdrolspeelster van ‘The Medium’

BANGKOK – ASIA7, is een Thaise band met een unieke muziekvibe die de klanken van Thaise traditionele instrumenten en popmuziek vermengt. Vorig jaar konden we al de premiere van hun single ‘Lullaby’ brengen en nu heeft de band een nieuwe single ‘Unforgettable’ uitgebracht. Het nummer is mede geschreven en geproduceerd door Pat, de zangeres van de ervaren pop-rockband ‘Klear’. Het nummer is een interessante combinatie van de zware groove van rockmuziek en het energieke geluid van Thaise muziekinstrumenten uit het noordoosten. ASIA7 is niet zomaar een band. Het hoort bij de grootste acts in Azië, maar staat open voor samenwerking ook met Europese en Nederlandse acts. In dat deel van de wereld zijn meer acts die, de keren dat ze naar Europa komen, met gemak de grootste zalen uitverkopen, zonder dat ze hier onder een Europees publiek bekendheid genieten. ASIA7 is zo’n act die veel gevraagd is en eigenland, maar eigenlijk in een groot deel van de wereld.

ASIA7 stelt dat de tekst van het nummer ‘Unforgettable’ een pijnlijk verhaal vertelt van een vrouw die zich verraden voelt door een gebroken belofte van haar minnaar. “We willen onze fans een nieuwe muzieksmaak bieden. Met het nummer willen we een verhaal vertellen dat herkenbaarder en ontroerend is voor het publiek. Oil, onze zangeres, deed haar best om de wrok te portretteren van een vrouw die wordt verraden door haar geliefde. Wat de muziek betreft, hebben we elementen van traditionele Thaise muziek uit het noordoosten aan de melodie toegevoegd, terwijl we ons kenmerkende geluid hebben behouden dat afkomstig is van een mix van een breed scala aan muziekinstrumenten. Met de zware beats die zijn gecreëerd door het harde werk van onze leden, hopen we dat onze luisteraars geraakt zullen worden door de emoties die in het nummer worden overgebracht.” Muzikaal is het een toegankelijke intrigerende vertelling met een aantrekkelijke popsound. Ondanks de taalbarrière is het toch goed mogelijk de wanhoop van de zangeres te voelen en hoe die langzaam kleurt naar een zekere woede. Een fijn nummer.
De band vertelde ook over hun ervaring met het werken met de zanger van Klear voor de eerste keer. “Tijdens onze samenwerking kregen we nieuwe ideeën en inspiratie van Pat. Als producer van dit nummer heeft ze ons geholpen onze ontbrekende stukjes in te vullen en de ware kleur van onze muziek naar boven te halen.” Een ander hoogtepunt is de verschijning van een hoofdrolspeelster van de megahit-horrorfilm ‘The Medium’ in de videoclip. Met een charmant stadje in het noordoosten als decor van het verhaal, speelde Nalya ‘Yada’ Gulmongkolpech de rol van een vrouw met een gebroken hart die gelooft in de belofte van haar minnaar en wacht op zijn terugkeer. Maar uiteindelijk is het enige dat ze krijgt als ze hem trouw is, de ondraaglijke pijn van een gebroken hart. Een hele fijne song met bijpassende video.