Loading...
Recensies 2015

The Gospel Sessions doen het Noorderplantsoen swingen

GRONINGEN – Het gemak waarmee The Gospel Sessions over het water van het Noorderplantsoen in Groningen tijdens Noorderzon naar het publiek reikte was verbluffend. De stem van Michelle David bracht de boodschap over het water, als was het de Here zelf die over het meer van Galileo liep, en de menigte geloofde. The Gospel Sessions bracht de blijde boodschap verpakt in funk en soul en een vleugje blues. Het werd een feestje dat al begon met mooie sterke opening met ‘Need You’re Help’. David was in vorm. Expressief en vol beweging, met een verrukkelijke soulstem waarin de power alleen maar beteugeld hoefde te worden. De ene prachtige song naar de andere schalde over het water. Het prachtige ‘There’s a Light’ en al die andere liedjes waarbij de muziek was ontdaan van te veel fratsen en eigenlijk terug was gebracht naar zijn oorsprong. Het sterke spel van Onno Smit en Paul Wilemsen op gitaar en Toon Oomen op percussie met naast zijn drumstel ook op washboard. Het gaf de ruimte aan David om te exelleren.
Jammer was dat in een genre met een boodschap voor een gospelvreemd publiek als het Nederlandse niet af en toe liedjes wat meer in historisch perspectief werden gezet. Geen uitleg van de boodschap en daarmee werden liedjes weer ook gewoon liedjes die eigenlijk overal over konden gaan. Een festival is misschien niet de juiste plek om er een verkapte kerkdienst van te maken, maar enige uitleg was welkom geweest, juist omdat David ook een enthousiaste vertelster was die het publiek prima wist te bespelen, ook rondom de liedjes.
De liedjes waren echter geweldig. Swingend ging het langs het songbook van ‘The Gospel Sessions’ met de bandleden die er ook vol voor gingen. Als afsluiting het mooie ‘He Choose Me’. Als verkondigers van de boodschap is er nog wat te verbeteren, als festivalband volledig geslaagd.